LIVE Cămin ultramodern pentru studenții UMF ”Iuliu Hațieganu”

0

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca pune la dispoziția studenților un cămin ultramodern. Este vorba de Căminul VII din complexul Hașdeu, care a fost renovat complet și dotat cu mobilier modern și cu aparatură de cea mai bună calitate. Nu există absolut nicio diferență între căminele universităților din Europa Occidentală ori din America de Nord și căminul din campusul clujean. Căminul are 178 de locuri. O cameră este destinată persoanelor cu dizabilități.

Noul cămin este inaugurat de rectorul UMF ”Iuliu Hațieganu” din Cluj, prof. univ. dr. Anca Dan Buzoianu, alături de directorul general administrativ al universității clujene, Valentin Mudura, și de reprezentantul Organizației Studenților Mediciniști, Vlad Andrei Lazăr. Căminul a fost renovat din fondurile proprii ale universității clujene. El are săli de lectură la fiecare etaj, sală de forță și alte spații comune. Lucrările de modernizare au fost finalizate într-un an. Universitatea clujeană are 7.700 de studenți, iar 2.456 dintre ei au primit cazare.

Reprezentanții universității afirmă că urmează modernizarea altor spații de cazare, din cele două cămine care vor fi modernizate din nou.

Vezi conferința de presă AICI.