LIVE Gherla intră în carantină – La Dej, rata incidenței a scăzut

0


Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență au decis intrarea în carantină a municipiului Gherla, unde rata incidenței cazurilor de infectare cu coronavirus a crescut foarte mult în ultimele zile. Anunțul a fost făcut de prefectul Mircea Abrudean.

Măsura carantinării a fost dispusă pentru 14 zile și se aplică doar municipiului Gherla, nu și satelor aparținătoare. Circulația persoanelor va fi limitată la maximum. Toate evenimentele private au fost interzise. Slujbele religioase pot fi organizate în aer liber cu participarea a maximum 20 de persoane.

În cazul Dejului, deocamdată, nu a fost decisă carantinarea, pentru că, după aplicarea restricțiilor decise pentru scenariul roșu, rata incidenței a scăzut. În schimb, rămân în carantină comunele Sic și Săvădisla.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis și intrarea municipiului Turda în scenariul roșu, alături de comune precum Câțcău, Tureni, Izvorul Crișului sau Viișoara.

De asemenea, este extrem de probabilă prelungirea scenariului roșu în Cluj-Napoca.

Au fost dedicate luptei antiCOVID o secție a Spitalului Clinic Militar din Cluj, Clinica Medicală I din cadrul Spitalului Județean din Cluj, precum și o secție a Spitalului Municipal Dej.

Prefectul Mircea Abrudean a apreciat munca medicilor clujeni. În ultima săptămână, au existat doar nouă decese, în condițiile în care în alte județe se înregistrează nouă decese pe zi.

banner