LIVE Oliver Jens Schmitt și Daniel David dezbat la Cluj, la FSEGA, rolul UE în contextul geopolitic actual

0

Profesorul de istorie Oliver Jens Schmitt, de la Universitatea din Viena, împreună cu profesorul Daniel David – psiholog și rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, aduc în atenție o dezbatere relevantă în contextul istoric, economic și social actual: noile provocări geopolitice cu care se confruntă Europa de Est. Urmăriți LIVE evenimentul intitulat “Uniunea Europeană în contextul geopolitic actual” ce are loc în Aula FSEGA

Oliver Jens Schmitt predă istorie sud‑est‑europeană la Universitatea din Viena. Temele sale de cercetare privesc, printre altele, fascismul în Europa de Est, cu accent pe România, societățile urbane din estul Mediteranei în secolul al XIX‑lea, societatea și politica în Imperiul Otoman târziu, evoluțiile socio-culturale din spațiul albanez, istoria imperiului maritim al Veneției sau istoria Balcanilor în Evul Mediu târziu. Între anii 2017 și 2022 a fost președintele Secției de Filozofie și Istorie a Academiei Austriece de Științe. Din 2017 este director științific la Institutul pentru Studiul Monarhiei Habsburgice și al Balcanilor din cadrul Academiei Austriece de Științe.

Printre cărțile sale se află ”Biserica de stat, sau Biserica in stat? O istorie a Bisericii Ortodoxe Romane, 1918-2023”, ”Balcanii in secolul XX. O istorie postimperială”, ”Corneliu Zelea Codreanu. Ascensiunea și căderea căpitanului”.

Schmitt despre refuzul României de a intra în Schengen: Prostie politică există pretutindeni

De curând, profesorul de istorie Oliver Jens Schmitt a declarat pentru Digi24.ro că ”Prostie politică există pretutindeni. O tâmpenie că Austria a refuzat România în Schengen, un provincialism exagerat”.

VEZI ȘI:

Economistul Dan Mitchell: Dacă vreți mai multă prosperitate, soluția e o cotă unică mică

 

 

banner