LIVE Sorin Cîmpeanu: Banca Europeană de Investiții susține dezvoltarea universităților românești – UTCN beneficiază de noi fonduri

0

Banca Europeană de Investiții finanțează dezvoltarea și modernizarea infrastructurii universitare din România. Banca a decis să finanțeze proiecte depuse de Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, de Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București și de Universitatea Polithenică din București, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei conferințe de presă transmise în direct de Via Cluj TV.

Sorin Cîmpeanu a declarat că aceste finanțări sunt complementare sumelor asigurate din bugetul de stat, celor asigurate de universități din resurse proprii și celor oferite de Comisia Europeană. Ministrul Educației a precizat că suma negociată cu Comisia Europeană pentru finanțarea învățământului românesc este de 4,4 miliarde de euro pentru tot exercițiul financiar actual.

Sorin Cîmpeanu a declarat că Ministerul Educației va premia performanța academică, astfel că universitățile care au domenii prezente în Top 500 Shanghai vor primi bani suplimentari.

La rândul lor, reprezentanții BEI au afirmat că își doresc să sprijine modernizarea sistemului universitar din România, astfel încât să fie recuperate diferențele de dezvoltare față de cele din alte părți ale Europei.


banner