banner

MEDICII din Timișoara au descoperit tratamentul care reduce riscul bolnavilor de COVID 19 de a ajunge la ATI

0
FOTO: captura France 24

Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara oferă speranță bolnavilor de Covid-19. Medicii au descoperit că un medicament folosit până acum pentru tratarea inflamațiilor generale cronice, îndeosebi a artritei reumatoide, reduce riscul pacienților infectați cu noul coronavirus de a ajunge la terapie intensivă, acolo unde șansele de supraviețuire scad.

Este vorba de anticorpi monoclonali anti-receptor Interleukina 6. Sunt studii care demonstreaza ca acest tratament ar reduce nevoia de ventilatie mecanica la pacientii infectati cu SARS COV 2 care au fost diagnosticati cu pneumonie. Explicații pe acest subiect a oferit publicației Opinia Timișoarei Voichița Lăzureanu, coordonator Compartiment Terapie Intensivă Boli Infecțioase din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” Timișoara. Interviul video, aici.

Anticorpii monoclonali imită anticorpii generați de organismul uman pentru a lupta împotriva infecțiilor, iar Interleukina 6 este o proteină produsă de celulele imune ale organismului.

„Avantajul este că poate fi administrat pe secție și nu este nevoie ca pacientul să fie transferat în Terapie Intensivă, cum este în cazul plasmei sau al Remdesivirului, și atunci se degrevează Secția de Terapie Intensiva de aceste cazuri”, a afirmat doctorul Voichița Lăzureanu, coordonator Compartiment Terapie Intensivă Boli Infecțioase din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” Timișoara.

banner