Momente memorabile și surprize la UNTOLD

0

Peste 360 000 de oameni au participat, cumulat, în cele patru zile ale festivalului UNTOLD Festival. Pe cele opt scene ale festivalului au urcat peste 200 de artiști cunoscuți internațional. Peste 90 000 de participanți veniți din peste 100 de țări au venit în a doua din de Untold. Cea de-a treia zi au fost prezenți peste 95 000 de fani ai festivalului. Cea de-a patra zi de festival a fost trăită cu un entuziasm de cei peste 90 000 de fanii veniți din toată lumea. 

G-Eazy: ”Cu voi alături sunt acasă”

Unul dintre cele mai așteptate momente de pe mainstage a fost show-ul live al rapper-ului
american G-Eazy, care le-a mulțumit fanilor pentru modul în care a fost primit pe Cluj Arena. ”Sunteți cel mai grozav public din lume! Sunt atât de departe de casa mea, dar să fiu aici, acum, este o binecuvântare. Cu voi alături sunt acasă!”

Cu un show live în care a inclus piese din cel mai recent album intitulat ”This Things Happen Too” sau producțiile cu care rapper-ul a ajuns în toate clasamentele lumii, G-Eazy a prezentat, în exclusivitate, pentru fanii festivalului UNTOLD, o piesă nouă, nelansată. Artistul american a fost extrem de emoționat de reacția publicului, care a cântat alături de el și a coborât în mijlocul celor aflați pe Cluj-Arena. ”I love you! I love you! I love you! You are the best crowd in the world!” au fost cuvintele lui G-Eazy pentru fani.

Don Diablo a salutat festivalierii în limba română

Olandezul Don Diablo, maestrul stilului ”future house”, a fost energie pură de la prima până
la ultima măsură. La intrarea pe scenă, Don Diablo și-a salutat fanii în limba română: ”Bună seara, România!”. Artistul a venit pregătit cu un DJ set de aproape două ore, special pentru cea de-a șaptea ediție de UNTOLD. ”E minunat să fiu acasă în această seară. UNTOLD mi-a fost dor de tine!”

De la piese clasice, versiuni remix ori piese incluse în noul său album, ”FOREVER”, fiecare
moment din live-ul olandezului a generat o euforie unică. Don Diablo, care ocupă locul șapte în Top 100 DJ Mag, a făcut un cadou fanilor UNTOLD: o producție nouă, auzită în premieră de festivalieri pe scena de pe Cluj Arena. Artistul olandez a dansat alături de public și a purtat pe umeri drapelul României.

Germanul Paul Kalkbrenner a ajuns pentru prima dată pe mainstage. Show-ul său live a oferit fanilor festivalului o călătorie plină de emoție prin cultura techno underground. Producția iconică ”Sky and Sand” a fost piesa-senzație pe care toată lumea a cântat și a dansat. A fost un moment autentic de bucurie și pentru DJ-ul german, dar și pentru zecile de mii de oameni aflați la mainstage. La finalul show-ului, Paul Kalkbrenner a făcut o reverență în fața fanilor UNTOLD.

Dimitri Vegas & Like Mike, ”crowd control” dus la nivelul următor

”Ați rămas cel mai grozav public din lume. Ne-a fost tare dor de voi. Anul trecut nu am reușit să fim împreună, dar pentru că sunteți acum, aici, vă mulțumim!”, a spus Dimitri Vegas. Cel mai așteptat moment din live-ul celor doi DJ a fost celebrul ”crowd control”. La această ediție a festivalului UNTOLD, Dimitri Vegas & Like Mike au încercat ceva nou: un crowd control în care publicul s-a mișcat opt pași în spate și opt pași în față. A fost un moment de conexiune intensă între fanii festivalului și cei doi DJ care se află în Top 5 cei mai buni DJ ai lumii, conform DJ Mag Top 100.

Finalul set-ului a fost unul surprinzător, cei doi au întrebat: ”What do you want?”, iar zecile de mii de voci de la mainstage au răspuns: ”One last track!”. Dimitri Vegas & Like Mike și-au încheiat live-ul cu emoția adusă de o piesă clasică ”Sweet Caroline”.

Chico Rose, DJ-ul american Gryffin, Bassjackers, Dirty Nano și Damian & Brothers au făcut parte din line-up-ul de mainstage pentru cea de-a doua zi a poveștii magice UNTOLD.

Scenele secundare au fost oferit mix-ul perfect de stiluri muzicale

Templul techno, scena Galaxy, a fost gazdă pentru cele mai mari nume din cultura underground: legenda Richie Hawtin, alături de artista hard-techno Amelie Lens, Anfisa Letyago, germanul Marcel Flenger, care a fost invitat în premieră la UNTOLD, și Maceo Plex.
Ca de fiecare dată, cele mai cunoscute nume din trap, hip-hop, drum’n’bass sau dubstep au
adunat mii de fani la scena Alchemy.

În cea de-a doua zi a festivalului UNTOLD a fost creată o atmosferă magică la Alchemy, scenă pe care au urcat: DJ Snow & MC Agent, Aqila Atak, Albert NbN, Rava, Azteca, Nane, Deliric X Silent Strike sau britanicul Subfocus într-o sesiune b2b cu Wilkinson.

Kygo a ridicat în aer zeci de mii de mâini

Unul dintre cele mai așteptate momente a fost show-ul norvegianului Kygo, care a ridicat în
aer zeci de mii de mâini. Creatorul genului tropical house, aflat pentru a doua oară pe Cluj Arena, a pregătit un show live remarcabil, care a fost primit cu entuziasmul a zeci de mii de fani din întreaga lume.

Kygo, un artist complet, care face magie cu pianul său, a creat un univers al emoțiilor autentice cu piesele incluse în setul său. Zeci de mii de voci s-au unit pentru a cânta la unison marile succese lansate de Kygo, iar mainstage-ul UNTOLD s-a transformat într-o feerie care a luminat cerul.

De la recentele producții lansate ”Freeze” și ”Never Really Loved Me” până la piesele clasice
”Higher Love”, ”It Ain’t Me”, ”What’s Love Got To Do With It” sau ”Think About You” și chiar și producțiile care domină în circuitul de festival în 2022, show-ul lui Kygo a oferit conexiunea perfectă dintre artist și publicul său.

Justin Jesso, invitatul special al lui Kygo

Invitatul special al norvegianului a fost Justin Jesso care a interpretat versiunea live a
succesului ”Stargazing”, a purtat drapelul României și a mulțumit zecilor de mii de fani în limba română: ”România, te iubesc și îți mulțumesc!”

Kygo și-a încheiat show-ul cu un ultim cântec la pian, în mijlocul mulțimii entuziasmate. Artistul și-a făcut ieșirea pe una dintre cele mai emoționante piese din discografia sa, ”Firestone” și cu mesajul: „Ați fost un public extraordinar. Vă iubesc atât de mult!”.

Diplo, Jillionaire și Walshy Fire, cunoscuți sub numele de scenă, Major Lazer, au fost o altă surpriză extraordinară oferită de creatorii UNTOLD fanilor festivalului. Incluși de Billboard în clasamentul celor mai buni artiști din spectrul muzicii dance, americanii au dus noțiunea de show live la un alt nivel. Publicul a făcut parte din live-ul celor trei artiști.

Bătaie cu apă la show-ul trio-ului Major Lazer

Jillionaire a avut o interacțiune constantă cu fanii pe tot parcursul show-ului. Cei trei membri Major Lazer au împărțit apa în public și au pregătit un moment care a depășit așteptările tuturor. A început cea mai tare bătaie cu apă din mainstage-ul unui festival.

Toată lumea a cântat ”Lean On Me”, iar Diplo, Jillionaire și Walshy Fire au răspuns cererii publicului, astfel încât, show-ul celor trei s-a încheiat cu un moment impresionant. Trio-ul a ajuns în mijlocul fanilor și a dansat cu aceștia fluturând steagul României.

Moment unic la B.U.G. Mafia: colajul realizat din bătăile inimilor festivalierilor a răsunat în toată Cluj Arena

Aflată pentru prima dată pe mainstage, legendara trupa B.U.G. Mafia a fost primită cu aplauze de fani. Cluj Arena a fost un loc în care s-au întâlnit generații diferite, care au trăit cu aceeași bucurie show-ul live B.U.G. Mafia. Toată lumea a cântat de la început până la final pe fiecare piesă.

Tataee, Caddy și Uzzi, artiștii care au transformat hip-hop-ul în fenomen de masă, au
emoționat pe toată lumea cu un live act legendar. Membrii B.U.G. Mafia s-au alăturat campaniei ”Dăruiește Viață” și împreună au realizat un proiect special. Fanii festivalului au avut posibilitatea să își înregistreze bătăile inimii la corner-ul ”Dăruiește Viață” din festival, iar la finalul show-ului, B.U.G. Mafia a pregătit un colaj cu aceste mii de inimi de români care au bătut, în același timp, la UNTOLD.

A treia zi a festivalului l-a adus pe mainstage pe DJ-ul numărul unu al lumii, David Guetta. Artistul a fost extrem de entuziasmat de revederea cu fanii din România. DJ-ul și producătorul francez le-a mulțumit pentru susținerea constantă și pentru că a rămas același public entuziast, care trăiește din plin bucuria de a dansa și a cânta.

Mario Fresh, invitat pe scena UNTOLD de Alok

Brazilianul Alok, care ocupă locul patru în clasamentul celor mai buni 100 de DJ ai lumii, a pregătit un show în exclusivitate pentru UNTOLD și a invitat pe scenă un artist român, Mario Fresh. ”Știți ce simt? Simt că fac parte din această poveste minunată numită UNTOLD. E o dorință împlinită pentru mine și pentru că m-ați făcut parte a poveștii voastre, vă mulțumesc!” a spus Alok.

Olandezul Oliver Heldens a fost cel care a încheiat o seară legendară la UNTOLD cu un set de 90 de minute. Acesta și-a invitat publicul la o călătorie prin lumea fascinantă a muzicii house și techno. Almud și francezul Kungs au completat experiența magică de la mainstage în cea de-a treia zi a festivalului UNTOLD.

Artiștii de la scenele secundare au activat fanii în a treia zi de festival

Scena Alchemy a fost centrul distracției pentru iubitorii de rap, trap, breakbeat și dubstep.
Cele mai mari trupe și cei mai iubiți artiști au oferit momente extraordinare. Grassu XXL & Guess Who, Killa Fonic, Yny Sebi, Connect-R & Johny Romano, El Nino, Zo, Borgore și Netsky au dus atmosfera de festival la nivelul următor cu show-urile live.

Germanul Boris Brejcha, DJ-ul care ocupă locul 5 în Alternative Top 100 DJ, a fost unul dintre cei mai așteptați artiști underground de la scena Galaxy. Creator al unui gen, high-tech minimal, Brejcha a avut un set live care a purtat fanii într-un alt univers.

Ann Clue, Mathame, Reiner Zonneveld (live) și Paco Osuna au fascinat publicul de la scena
Galaxy, casa techno a festivalului UNTOLD.

Fanii de la scena Daydreaming s-au bucurat de seturi unice de la Matthew Dekay B2B Yokoo, Nico Stojan, Marwan, Maga și artiști români din lumea house și deep house.

J Balvin cântă pentru prima dată în afara continentului Sud-American

Cu un palmares impresionant, câștigător a trei premii Latino Grammy, J Balvin este un global icon, un artist care a contribuit într-un mod unic la promovarea culturii latino, așa cum nimeni nu a reușit să o facă până acum. Artistul columbian a urcat pentru prima dată pe mainstage-ul festivalului UNTOLD pentru un show live plin de energie, în care toată lumea aflată pe Cluj Arena a cântat și a dansat.

”România a fost prima țară în care am fost invitat să cânt în afara continentului Sud-
American. Vă sunt recunoscător pentru întreaga susținere. Să fii artist nu e un sprint, e un maraton, iar voi ați făcut ca totul să pară mai ușor. Dacă oferi dragoste vei primi înapoi tot dragoste. UNTOLD îți mulțumesc pentru invitația de a fi parte din această călătorie. Vă iubesc!”, acesta a fost mesajul lui J Balvin pentru fanii aflați pe Cluj Arena.

Zecile de mii de fani, ”latino gang-ul” de la mainstage, cu toții au cântat la unison cele mai
cunsocute piese ale ”băiatului din Medellin”, devenit imaginea culturii latino.
”Ați creat o atmosferă magică, vă mulțumesc! Am rămas fără cuvinte!”, a spus J Balvin, care, la finalul show-ului live, a coborât în mijlocul fanilor UNTOLD cu steagul României pe umeri.

Lost Frequencies, îndrăgostit de magia UNTOLD

Lost Frequencies, unul dintre cei mai carismatici artiști din muzica electronică a fost una dintre surprizele frumoase oferite de creatorii UNTOLD pentru cel de-al șaptelea capitol al poveștii trăite cu emoție pe Cluj Arena. Artistul belgian a declarat că este îndrăgostit de magia pe care acest festival reușește să o recreeze la fiecare ediție și a pregătit pentru zecile de mii de fani un concept unic de show, dar și o versiune exclusivistă pentru clasicul ”Are You With Me”.

Ceremonia de închidere pregătită de organizatorii festivalului UNTOLD, eveniment care ocupă locul 5 în lume la categoria Best Electronic Festival, a fost un spectacol de emoție, lumină, focuri de artificii, lacrimi de bucurie, îmbrățisări între prieteni și mesajul: ”UNTOLD, are you with me?”.

Hardwell, în premieră, cu propriul său set-up de scenă, la UNTOLD

După o pauză de patru ani, unul dintre cei mai mari DJ ai lumii, Hardwell, a dus distracția la un alt nivel, cu un show exclusivist. UNTOLD face parte dintr-o categorie selectă de patru mari festivaluri incluse în turneul de revenire al olandezului, ”Rebels Never Die”.

Hardwell este un adevărat vrăjitor al sound-ului big room house combinat cu elemente din tech, trance și techno. Acesta și-a invitat fanii într-o călătorie unică, un live în care a inclus piese din viitorul său album programat să apară în luna septembrie. Pe lângă acestea, artistul a inclus în moment și ”Broken Mirror”, ”Into the Unknown”, ”Zero Gravity”, ”Mind Control”, producțiile clasice cu care olandezul a ajuns în clasamentele dance, dar și o piesă nelansată oficial. Festivalul UNTOLD a fost primul loc în care Hardwell a venit cu propriul set-up de scenă.

”Am fost întrebat de tour manager-ul meu despre festivalurile în care cred și pe care vreau
să le includ în turneul meu de revenire. Am răspuns imediat. UNTOLD, suntem împreună pentru că avem aceeași dragoste pentru muzica electronică. Vă mulțumesc și vă iubesc!”, declară Hardwell pe mainstage-ul UNTOLD.

Anne-Marie, pentru prima dată în România

Una dintre cele mai apreciate soliste din Marea Britanie, aflată în clasamentul artistelor cu
cele mai multe vizualizări pe YouTube, Anne-Marie, a avut un show live, în premieră în România, la UNTOLD.

Cu o voce exceptională și cu un talent extraordinar, Anne-Marie a cântat alături fanii care au venit să-i vadă show-ul. Cântăreața a glumit cu aceștia și a reușit să creeze o conexiune frumoasă prin intermediul pieselor sale. Toată lumea a acceptat invitația artistei de a face o sesiune de improvizație peclasicul ”Rockabye”.

Tujamo a fost closing act pentru cel de-al șaptelea capitol UNTOLD

DJ-ul german care ocupă locul 36 în Top 100 DJ Mag a prins răsăritul alături de fanii săi pe Cluj Arena, care l-au primit cu mult entuziasm.

”UNTOLD are un loc special în inima mea. Știu, ar putea fi interpretat ca un clișeu, dar în
2019 am adus-o aici pe mama mea. A fost pentru prima dată când m-a însoțit în turneu. A fost cel mai emoționant moment al vieții mele. Vă mulțumesc pentru că ați rămas cel mai frumos public din lume”, a fost declarația de dragoste a DJ-ului german pentru fanii UNTOLD.

Experiența UNTOLD a fost completată pe mainstage de Tim Hox, Pascal Junior și de germanul ATB.

Emoțiile ultimei zile de festival s-au simțit și pe scenele secundare

Ultima zi a celei de-a șaptea ediții UNTOLD a oferit momente și live-uri speciale și la scenele secundare ale festivalului.

Una dintre figurile remarcabile ale genului underground, germanul Stefan Bodzin, duo-ul Tale Of Us, Coeus, Kevin de Vries și Fehrplay (Closing Act) au fost artiștii care au transformat scena Galaxy într-un univers în care spațiul și timpul nu au contat, a contat doar pasiunea și dragostea pentru muzica techno.

În cele patru zile de festival, scena Alchemy e fost locul în care iubitorii de trap, hip-hop, dubstep sau drum’n’bass au cântat și dansat alături de artiștii preferați. În ultima zi a experienței UNTOLD din acest an au urcat pe scenă cei mai apreciați artiști și trupe îndrăgite: Ian, Culese din Cartier, DOPE D.O.D, Dub FX & Woodnote, DJ Shiver și Arkanian x Azrael Golden.

Pandhora Live, Paax (Tulum), Hernan Cattaneo B2B Nick Warren, Jan Blomqvst, Day Dreamers și Pablo Fierro sunt headlinerii care au făcut magie pe scena Daydreaming și i-au ghidat pe fani în călătorii muzicale unice cu seturile lor.

Porțile magice ale universului UNTOLD s-au închis pentru cel de-al șaptelea capitol al acestei experințe magice, dar călătoria continuă.

VEZI ȘI:

Boc: În oraș au intrat peste 50 de milioane de euro datorită festivalului Untold

A început UNTOLD 2022 – cum a fost atmosfera în prima zi de festival?

Peste 85 000 de oameni din întreaga lume au trăit magia UNTOLD în prima zi de festival