RESTRICȚII LA CLUJ: masca obligatorie, nunți, botezuri, mese festive – interzise

1

Este obligatorie pe raza județului Cluj, purtarea măștii de protecție în spațiile publice închise. Purtarea măștii peste nas și gură devine obligatorie în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane și altele asemenea).

Până acum, rate de incidență peste 3 la mia de locuitori s-au înregistrat în trei localități din județul Cluj: Gherla, Câțicău și Sic.

Fără procesiuni și pelerinaje

Potrivit hotărârii autorităților, este interzisă participarea la procesiunile și/sau pelerinajele religioase a persoanelor care nu au domiciliul sau reședința în localitățile în care se desfășoară aceste activități.

Fără nunți, botezuri și alte mese festive

La atingerea ratei de 3 la mie, se interzice organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) în spații închise și deschise, cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente.

De asemenea, în această situație este suspendată activitatea piscinelor, locurilor de joacă și sălilor de jocuri, chiar dacă acestea se află în centre comerciale cu mai mulți oreratori economici.

Restricții pentru incidența de peste 1,5 la 1000 de locuitori

Având în vedere că rata de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este la nivelul județului Cluj, mai mare de 1,5 /1000 de locuitori se dispune, începând cu data 15.10.2020, pe o perioadă de 14 zile, pentru toate unitățile administrativ-teritoriale de pe raza județului Cluj, cu excepția Gherla, Câțcău și Sic, aplicarea următoarelor măsuri:

🔴 organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, și cu respectarea condițiilor stabilite prin ordin comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății;

🔴 activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, se desfășoară fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00-23.00, cu respectarea obligațiilor stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății și al ministrului economiei, energiei și mediului de afaceri;

🔴 activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, se desfășoară fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00-23.00, cu respectarea obligațiilor stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății și al ministrului economiei, energiei și mediului de afaceri;

🔴 prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spațiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber (terase).

🔴 nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci.

Se aplică începând cu data 16.10.2020, pe o perioadă de 14 zile, pentru unitățile administrativ teritoriale Gherla, Câțcău și Sic, următoarele măsuri:

🔴 organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este interzisă;

🔴 activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă.

❗Se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.

🔴 activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, este permisă doar pentru persoanele cazate în aceste unități.
❗Se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.
🔴 prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber (terase);

🔴 nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci;

🔴 activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.

banner