O clujeancă, la masa negocierilor pentru noul GUVERN : PNL și USR-PLUS nu se înțeleg în privința persoanei premierului

0

Purtătoarea de cuvânt al UDMR, clujeanca Hegedus Csilla, a anunţat, duminică, că runda de negocieri cu reprezentanţii PNL şi USR PLUS de la Vila Lac s-a încheiat fără să se fi ajuns la un consens în privința persoanei care va ocupa funcția de premier al guvernului de coaliție.

“Negocierile coaliției s-au încheiat astăzi, nu am putut conveni asupra persoanei premierului. PNL și USR-PLUS își sugerează candidații propriului prim-ministru mâine la negocierile cu șeful statului. RMDSZ va lua decizia în privința Consiliului Federal Standing pentru mâine dimineață”, a scris Hegedus Csilla.

Negocierile PNL, USR-PLUS și UDMR pentru formarea noului guvern au început sâmbătă. Cele patru formațiuni politice au ca agendă stabilirea programului de guvernare, structura Guvernului şi structura majorităţii parlamentare.

Într-un comunicat de presă comun de sâmbătă seară, cele patru partide au informat că au stabilit structura programului de guvernare și „coordonatele activităţii comune la nivel parlamentar care stau la baza funcţionării majorităţii”.