O dronă rusească a căzut în județul Tulcea și a format un crater de 1,5 metri

0
Dronă iraniană de tip Shahed folosită în atacurile rusești asupra Ucrainei / foto: adevărul.ro

Armata Română anunță că o dronă rusească a căzut azi-noapte în județul Tulcea, lângă localitatea Grindu. Militarii au identificat un crater de 1,5 metri, într-o zonă nelocuită. Craterul s-a format la patru kilometri în amonte de localitatea Grindu: „Au fost luate măsuri de securizare a zonei și au fost notificate structurile competente pentru ridicarea probelor și desfășurarea investigațiilor, conform procedurilor”, potrivit Ministerul Apărării Naționale (MApN).

Noaptea trecută, Rusia a lansat un atac cu drone asupra porturilor ucrainene de la Dunăre, iar autoritățile române au trimis mesaje de avertizare prin sistemul Ro-Alert, la ora 22:45, către localnicii din mai multe localități din județele Galați și Tulcea, aflate aproape de granița cu Ucraina. În context, au fost ridicate aeronavele F-16 și Eurofighter Typhoon de la bazele Fetești și Mihail Kogălniceanu, pentru misiuni de supraveghere a spațiului aerian.

„Ministerul Apărării Naționale condamnă cu fermitate atacurile executate de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă din porturile ucrainene de la Dunăre. Aceste atacuri sunt nejustificate și în gravă contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar. Forțele MApN vor continua misiunile de monitorizare a spațiului aerian și de cercetare în zonele în care pot să apară riscuri ca urmare a acestor situații”, conform comunicatului MApN.

Este al cincilea incident de acest gen și primul din ultimele două luni. Ultima dată, Ministerul Apărării a anunțat că a descoperit un crater de dronă pe 12 octombrie, în localitatea Plauru din județul Tulcea. Celelalte trei incidente s-au înregistrat în septembrie, potrivit Biziday.

VEZI ȘI:

Ministerul Afacerilor de Interne infirmă faptul că drone rusești ar fi căzut pe teritoriul României

Ruşii au atacat portul Reni cu 16 drone – Explozia s-a produs la 22 km de Galaţi

 

 

 

banner