O instalație tiroliană impresionantă, cu o lungime de aproximativ 1.200 de metri, urmează să fie construită în frumoasa localitate Lunca Vișagului, ce aparține comunei Poieni, în apropierea lacului și barajului Drăgan – Floroiu.
Proiectul, care a ajuns în etapa avizului de oportunitate, a fost prezentat cu entuziasm în cadrul ședinței Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (C.T.A.T.U) a județului Cluj.
Conform detaliilor oferite despre proiect, instalația tiroliană va fi amplasată cu stația de plecare pe terenul cu C.F. nr. 50019 și stația de sosire pe terenul cu C.F. nr. 51529, în comuna Poieni, satul Lunca Vișagului, județul Cluj.
Potrivit documentației, construcția tirolienei va implica utilizarea unei structuri metalice și a unor cabluri de transport de mare rezistență, fixate prin intermediul unor elemente metalice de susținere conform proiectului de rezistență al instalației. Se va realiza, de asemenea, un bloc de beton pentru stația de plecare și cea de sosire, în care va fi ancorată structura instalației. Distanta dintre cele două stații este de aproximativ 1224 de metri, iar diferența de înălțime este de 94,55 de metri, cu stația de sosire aflându-se la cota 878,55 și stația de plecare la cota 973,10.
Această instalație va fi dedicată activităților de agrement, oferind senzații tari și aventură celor care se vor aventura pe traseul său, cu condiția să fie echipați corespunzător. Încadrându-se în apropierea zonei turistice a lacului Drăgan, propunerea de construire a instalației tiroliane se integrează perfect în specificul zonei și va aduce un plus de atracție pentru turiști.
Înainte de votul final, arhitectul Vlad Negru a adus în discuție un punct interesant, remarcând că proiectul va deveni parte din istorie, fiind necesar un Plan Urbanistic Zonal pentru o simplă instalație de cablu. Totuși, arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanță, a subliniat că nu este vorba despre un caz singular, existând precedent în această privință.
Proiectul a primit aviz favorabil din partea membrilor CTATU Cluj, deschizând calea pentru realizarea acestei impresionante instalații tiroliane în frumosul cadru natural al Lunca Vișagului.
Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Via Cluj TV pe Facebook printr-un Like mai jos: