Oportunități de carieră, dacă faci o facultate tehnică: Ce vor angajatorii de la absolvenți?

0

Află ce își doresc companiile de la viitorii lor angajați sau arhitecți, cum este adaptată curricula academică la nevoile pieței și cum sunt angajați studenții încă de pe băncile facultăților de la prof. dr. ing. Daniela Popescu, prorector responsabil cu Managementul universitar şi relaţia cu mediul socio-economic, din cadrul UTCN și de la șef lucrări dr. ing. Anca Nicu, directorul Biroului de Admitere din cadrul aceleiași universități. Urmăriți o nouă ediție a emisiunii România via Cluj.

”Trăim o perioadă foarte bună pentru această meserie, în care, într-adevăr, toate firmele vin spre noi în căutarea absolvenților noștri, deci în căutarea inginerilor, indiferent de profilul facultăților pe care îl avem în cadrul Universității Tehnice. (…) Avem parteneriate foarte clare cu companiile din această zonă a Transilvaniei dar și la nivel național și internațional. Încercăm să dezvoltăm aceste parteneriate pentru ca și noi să pregătim inginerii exact cu acele competențe pe care companiile le urmăresc din partea lor”, a spus în emisiune prorectorul Daniela Popescu.

Consiliu consultativ cu 12 companii

Conducerea Universității Tehnice din Cluj a decis înființarea unui Consiliu consultativ din care fac parte, în acest moment, reprezentanți ai 12 companii, cu care discută strategiile de modificare a educației tehnice spre anumite competențe, în funcție de cerințele companiilor. De asemenea, UTCN face parte din 16 clustere, în mare parte chiar membri fondatori. UTCN are șase mastere dezvoltate în colaborare cu diferite companii, cum ar fi Bosch, Porsche, Emerson. ”Sunt experți chiar din zona de top management a companiei Emerson cărora le face plăcere să vină să țină cursuri masteranzilor noștri și să se dezvolte împreună cu ei”, a declarat prorectorul Daniela Popescu.

Află mai multe despre extensiile UTCN din Transilvania, dar și despre bursele private de care pot beneficia studenții, din video.

VEZI ȘI:

Inginerii și arhitecții, la mare căutare pe piața muncii – află care sunt condițiile de admitere la UTCN

UTCN: A fost inaugurat noul sediu al Extensiei Universitare Bistrița – Investiția a fost peste 200.000 euro

 

banner