Paradox: Pilotul Bogdan Duma are un sac de medalii la raliu, dar nu are carnet de conducere

0

Un tânăr de 16 ani din Cluj a devenit unul dintre cei mai apreciați piloți de motorsport din România. Bogdan Duma performează atât în competițiile interne, cât și în cele internaționale. El a început cu kartingul și a continuat cu raliul și cu cursele pe asfalt. Deși a strâns un sac de medalii care îi recompensează abilitățile de pilot auto, Bogdan Duma nu poate încă să conducă o mașină obișnuită, pentru că nu are vârsta necesară.

Bogdan Duma și-a descoperit pasiunea pentru automobilism la o vârstă fragedă. De fapt, el nici nu prea avea de ales, pentru că, încă din primele săptămâni de viață a fost luat de tatăl său, Dan Duma, la competiții auto.

Tânărul din Cluj a lucrat atât pe mașini de curse, cât și pe simulator. Bogdan Duma spune că orele pe simulator l-au ajutat foarte mult să își dezvolte reflexele.

În mai multe situații, Bogdan Duma a fost copilot pentru tatăl său, pilotul Dan Duma, astfel că a experimentat tot ce putea din domeniul sporturilor cu motor. Are însă un mare regret: la 16 ani, este deja prea bătrân pentru a începe pregătirea pentru Formula 1. Însă Bogdan Duma nu dezarmează: vrea să se răzbune pe această situație prin câștigarea competițiilor interne de superrally și de viteză pe coastă.

Mai multe detalii, în emisiunea România Via Cluj.