Peste 42 700 de candidați, la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului

0

Cea de a doua sesiune a Bacalaureatului din acest an a început cu proba scrisă la Limba și Literarura Română. În total, peste 42.700 de candidaţi s-au înscris la probele din sesiunea secundă a examenului.

Potrivit Ministerului Educaţiei şi Cercetării, din totalul celor înscrişi, peste 24.900 de candidaţi provin din promoţia 2019 – 2020, iar aproximativ 17.800 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare.

Calendarul celei de-a doua sesiuni a examenului maturității:

  • luni, 24 august – proba scrisă la Limba şi Literatura Română;
  • marţi, 25 august – proba obligatorie a profilului;
  • miercuri, 26 august – proba la alegere a profilului şi specializării;
  • joi, 27 august – proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

Afişarea primelor rezultate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) şi va fi urmată de etapa depunerii contestaţiilor, în aceeaşi zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00. La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare.

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/ transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/ reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi comunicate în data de 5 septembrie.

Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale se vor derula în zilele de 28 şi 31 august, respectiv 1 septembrie.

Reamintim că în urma primei sesiuni a examenului de Bacalaureat județul Cluj a fost județul cu cea mai mare rată de promovabilitate din țară – 83,69%.

banner