La finalul anului școlar, peste 700 de cărți pentru copii au ajuns în bibliotecile din 10 sate din județul Cluj, datorită celei de-a doua ediții a proiectului „Plantăm Book-urie la sat 2.0”, inițiat de Asociația Apartenența. Proiectul a fost finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.
Inițiativa a pornit cu o amplă campanie de colectare de cărți în Cluj-Napoca, iar sprijinul părinților și al comunității a fost esențial pentru succesul proiectului. Pe lângă donațiile de carte, în fiecare comunitate rurală implicată au fost organizate ateliere de lectură interactive pentru copii cu vârste între 3 și 10 ani.
„Am distribuit cărți care nu doar că au ajuns în biblioteci, ci au fost oferite și direct copiilor, pentru ca fiecare să-și poată construi propria bibliotecă de acasă. Ne bucură deschiderea școlilor din sate și implicarea tot mai mare a comunității locale. Proiectul devine tot mai relevant pentru realitatea educațională din mediul rural”, a declarat Cristina Clima, fondatoarea Asociației Apartenența.
Accesul limitat la resurse educaționale în comunitățile rurale a fost una dintre nevoile identificate de organizatori, care au dorit, prin atelierele de povești, să încurajeze lectura și dezvoltarea imaginației copiilor. Activitățile au inclus jocuri de rol, desen, dialog și lectură colectivă.
La ateliere au participat activ scriitori și artiști implicați în proiect:
-
Cristina Clima, autoare de povești pentru copii,
-
Mimo Poetul, cunoscut poet-mim clujean,
-
Ciprian Nechita, ilustrator.
Vezi și:
Guvernul își asumă răspunderea pe pachetul fiscal: taxe mai mari și pensii impozitate
Blocaj în justiție: CSM cere explicații președintelui
Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Via Cluj TV pe Facebook printr-un Like mai jos: