Picturi pe cicatrici oncologice, o nouă ediție a On Cool Art, proiect al Asociației Oameni Buni

0

(On)Cool Art – body painting pe cicatrici oncologice, dorește să schimbe perspectiva asupra diagnosticului oncologic și a bolnavului de cancer, să redea încrederea pacienților în forțele proprii. Aceasta pentru că trăim într-o eră în care un diagnostic oncologic nu mai înseamnă, automat, o condamnare la moarte. Află mai multe despre acest proiect, dar și despre alte proiecte ale Asociației Oameni Buni, de la Viorica Coruțiu, invitată la România via Cluj.

Anual, mai multe persoane pe cicatricile dobândite în urma tratamentului sunt ”pânza” pe care sunt pictate operele de artă. Înainte de acest proces au loc întâlniri cu artiștii, modelele și psihologi, persoane care reușesc să creeze un cadru sigur unde modelul poate povesti întreaga viață, astfel încât la final, artiștii/pictorii să poată materializa și transpune în desen întreaga poveste. Anul acesta, vernisajul expoziției On Cool Art are loc în 16 octombrie, la Centrul de Cultură Urbană Casino din Cluj-Napoca.

Află mai multe și despre proiectului ABC OncoGenetica, care aducem lumină în zona cancerelor cu transmitere genetică, oferă informații medicale corecte și ușor de înțeles despre aceste cancere, ajutând la o mai bună înțelegere a acestor condiții și la prevenirea lor prin diagnosticare precoce.

Asociația Oameni Buni a mers mai departe cu sprijinirea pacienților oncologici, prin oferirea unui loc de cazare, dar și de activități menite să refacă încrederea în ei.

”Amenajăm împreună un LOC BUN unde bolnavii oncologici din toată țara care se tratează în Cluj-Napoca, să se simtă în siguranță, înțeleși și iubiți. Un loc unde vor găsi sprijin, înțelegere și suport iar din punct de vedere material:

  • un pat cald și confortabil unde se odihnesc înainte și după tratament;
  • o bucătărie complet utilată unde mănâncă corect în funcție de etapa de tratament în care se află;
  • bolnavii primesc informațiile necesare parcurgerii traseului oncologic corect;
  • zone de socializare cu alți bolnavi trecuți prin cancer;
  • specialiști care-i ajută din punct de vedere emoțional și nutrițional;
  • copiii bolnavilor primesc suportul necesar înțelegerii situației apărute.

Și toate astea GRATIS!

Cei care doresc să pună o cărămidă la construcția casei ”Acasă la Oameni Buni”, o pot face prin donații.

banner