Podul Oașului-Răsăritului a fost deschis circulației

0

De Gabriela Bârtaș

Construit peste râul Someșul mic, Podul Oașului-Răsăritului este deschis către circulație de vineri, 30 iunie 2023. El are rolul de decongestionare și fluidizare a traficului.

Legătura pe malul stâng al Someșului Mic este realizată prin Strada Oașului, iar pe malul drept prin Strada Răsăritului, de unde și reiese denumirea podului. Construit pe arce metalice, pe o suprafață de 2.000 mp, acesta dispune de patru benzi de circulație, două piste de biciclete și două trotuare.

Proiectul a fost realizat prin asocierea companiilor Freyrom SA cu Procons Group SRL, Costin și Vlad Birou de proiectare SRL și Integrated Road Solutions SRL. Pentru o vizibilitate sporită pe timpul nopții, pe noul pod constructorii au montat un sistem de iluminat arhitectural, iar în zona podului și a străzilor adiacente au realizat un sistem de iluminat public cu corpuri de tip LED. Toate intersecțiile din zona podului au fost semaforizate pentru a asigura o bună fluiditate a traficului. Pasarela pietonală existentă anterior a fost demolată, iar rețelele edilitare de pe aceasta au fost relocate în subteran.

 

Sursa: Municipiul Cluj-Napoca

VEZI ȘI:

Dan Tarcea: Începe montarea podului din zona Oașului – Răsăritului

Pod de acces în Tetarom III, ca la Vivo

banner