Premierul Cîțu explică de ce l-a demis pe Vlad Voiculescu

0

Premierul Florin Cîțu explică de ce l-a demis pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

„De un an de zile, România trece printr-o perioadă dificilă în lupta cu pandemia. Această luptă a întins la maxim resursele statului, în special în sistemul de sănătate, dar și în economie.

Ca să avem succes în lupta cu pandemia e nevoie de încredere în instituțiile statului, instituții care administrează această perioadă dificilă.

În acest context și pentru a mă asigura că această încredere rămâne, am decis să fac o modificare la vârful Ministerului Sănătății.

Vreau să îi asigur pe toți românii că eu cred cu tărie în această coaliție de guvernare care s-a constituit în urma voturilor românilor, în jurul unor valori și idei și nu în jurul unor persoane”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîţu a înaintat președintelui Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a lui Vlad Voiculescu. Decizia nemulțumește USR-PLUS și pune sub semnul întrebării stabilitatea coaliției de guvernare. Chiar în cursul zilei de azi este programată o ședință a coaliției pe tema acestui uriaș scandal iar unii reprezentanți ai USR cer ieșirea de la guvernare.

Potrivit primului ministru, interimatul funcției va fi asigurat de către liderul USR Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea Ministerului Sănătății.

Totodată, Florin Cîțu a demis-o din funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății pe Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi.

Vlad Voiculescu a fost criticat intens în ultima vreme pentru modul în care a gestionat pandemia și pentru deficiențele de comunicare de la nivelul ministerului de resort. Exemple: procedurile legate de funeraliile persoanelor decedate din cauza COVID 19 sau cazul celor trei pacienți decedați într-un TIR ATI la „Victor Babeş”.

Picătura care pare să fi umplut paharul a fost emiterea unui ordin care a fost și publicat în Monitorul Oficial peste capul premierului. Acel ordin se referă la criterii noi de carantinare a localităţilor.

banner