Premierul Cîțu: magazine cu program prelungit de Paște, circulație liberă noaptea și stațiuni deschise la Marea Neagră

0

Premierul Florin Cîțu anunță că magazinele vor avea program prelungit în vinerea premergătoare Paștelui, iar circulația de noapte va fi nerestricționată. Ar urma să fie deschise și stațiuniule de la Marea Neagră.

“Propuneri importante pe care le transmit astăzi CNSU:

  • pentru cei care vor merge la slujba de Paște, circulația pe timpul nopții să fie permisă până la ora 5:00;
  • magazinele să rămână deschise până la ora 20.00 vineri înainte de Paște;
  • stațiunile de pe litoral să fie deschise, respectând toate regulile în vigoare, dar cu capacitate de maximum 70% (exact așa cum sunt acum stațiunile de la munte)”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

Apel la mediul privat

Premierul a făcut un apel la mediul privat, la antreprenori, să susțină campania de vaccinare împotriva COVID-19. Este nevoie de un efort comun, de implicarea companiilor private din România și a fiecăruia dintre noi pentru a putea redeschide economia începând cu 1 iunie 2021, a spus premierul.

În România nu va exista lockdown generalizat. Mergem în direcția redeschiderii economiei, dar cu această condiție: să ne vaccinăm cu toții!

Am prezentat membrilor Guvernului și va fi publicată în Monitorul Oficial decizia de constituire a Comitetului interministerial care va pregăti revenirea României la normalitate începând cu 1 iunie 2021, în condiții de siguranță sanitară pentru cetățeni, a mai afirmat primul ministru.

banner