Primul Muzeu al Mărfurilor, la FSEGA – Cum va evolua facultatea în viitorul apropiat

0

Primul Muzeu al Mărfurilor din Transilvania va fi înființat la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității Babeș-Bolyai. Anunțul a fost făcut de decanul Răzvan Mustață, prezent în platoul Via Cluj TV.

De fapt, este vorba de reînființarea acestui muzeu, care a fost creat în perioada în care la Cluj-Napoca funcționa Academia de Înalte Studii Comerciale, una dintre instituțiile de educație înființate de Regele Ferdinand I al României după Marea Unire. Muzeul va funcționa chiar în interiorul facultății clujene.

Această inițiativă este doar una dintr-o serie care urmărește ca facultatea clujeană să devină mai integrată în comunitate și să devină un loc cât mai prietenos cu membrii comunității academice, indiferent că este vorba de profesori, de cercetători științifici sau studenți.

FSEGA este deja cea mai mare facultate din Cluj. Mărimea și complexitatea studiilor oferite de această facultate se apropie de cele oferite de o universitate de talie mai mică.

Dezvoltarea studiilor la FSEGA nu a trecut neobservată de mediul de afaceri, tot mai interesat de transferul tehnologic și de recrutarea de resurse umane de bună calitate. Practic, în ultimii ani, FSEGA a reușit să încheie parteneriate cu mari companii, interesate să investească în pregătirea absolvenților și, totodată, să recruteze angajați valoroși. Printre companiile implicate în astfel de parteneriate se numără MOL România, Deloitte, Kaufland România, precum și companii de IT, precum NTT Data, interesate de dezvoltarea secției de Informatică Economică.

Absolvenții facultății clujene au șansa unor salarii interesante chiar de la debut. În funcție de specializare și de competențe, salariile pot începe de la 2.500 – 3.000 de lei și pot ajunge la 1.200 de euro.

Ce alte proiecte are decanul Răzvan Mustață, aflați din emisiunea România Via Cluj, moderată de Claudiu Padurean.