Profesorii cer calcularea corectă a salariilor, nu raportat la venitul de baza din 2016

0

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ și Federaţia Sindicatelor (FSLI) din Educaţie „SPIRU HARET” solicită autorităților să calculeze corect drepturile salariale ce se cuvin personalului din învăţământ, în condiţiile în care şi în prezent o serie de drepturi de natură salarială se calculează prin raportare la salariul de bază din luna decembrie 2016 şi nu prin raportare la salariul de bază în plată. 

Profesorii solicită:

  • majorarea cu 15% a salariului de bază pentru personalul didactic din învăţământul special şi special integrat
  • creşterea cu 25 % a salariului de bază, reprezentând gradaţiei de merit
  • majorarea cu 7%-20% a salariului de bază pentru personalul didactic care asigură predarea simultană
  • majorarea de 10% a salariului de bază pentru personalul didactic care îndeplineşte funcţia de diriginte, învăţător, educatoare, institutor, profesor pentru învăţământul primar sau profesor pentru învăţământul preşcolar
  • majorarea cu 10% a salariului de bază pentru personalul care exercită activitatea de control financiar preventiv, prevăzută de art. 15 din Legea-cadru nr. 153/2017.

Liderii sindicali avertizează autoritățile că instanțele de judecată admit deja cereri de chemare în judecată a membrilor de sindicat care cer acordarea acestor măriri salariale stipulate de lege, dar neaplicate în realitate.

Puteți citi integral comunicatul FSLI Adresa comuna-calcul corect drepturi salariale.

banner