Protest cu peste 4000 de cadre didactice în Cluj: au vrut să își spună păsul lui Ciucă, vezi care a fost reacția premierului

0

Protest cu peste 4000 de oameni la Cluj-Napoca. Este vorba despre profesori și alți angajați ai școlilor și grădinițelor din județul Cluj aflați deja în grevă generală. Sindicaliștii clujeni au avut ocazia să își spună nemulțumirile direct premierului Nicolae Ciucă, prezent la Cluj pentru semnarea oficială a contractului pentru metrou.

Sindicatul local din învățământul preuniversitar anunțase, inițial, că la protest au confirmat participarea aproximativ 2000 de cadre didactice, pentru ca în final, în stradă să se strângă peste 4000 de oameni. Ei  urmau să picheteze sediul Prefecturii Cluj, să își manifeste nemulțumirea față de modul în care se desfășoară tratativele dintre reprezentanții Guvernului și cei ai sindicatelor din învățământ, spune Lucia Cojocaru, președintele Sindicatului Liber din învățământul Preuniveristar Clujean și vicepreședinte la nivel național.

În esență, profesorii cer salarii mai mari, condiții mai bune de lucru, dar și dotari mai adaptate zilelor noastre.

Ce le-a spus Ciuca profesorilor

Protestul profesorilor de la Cluj a coincis cu vizita premierului Nicolae Ciuca la Primăria Cluj-Napoca, pentru a semna contractul pentru metrou. Astfel că sindicaliștii au decis să transforme mitingul de protest într-un marș spre sediul Primăriei, pentru a prezenta revendicările lor direct premierului.

Patru membri de sindicat au fost desemnați să stea de vorbă cu premierul, care s-a lăsat așteptat pentru semnarea oficială a documentului cel puțin 40 de minute.

Premierul, însă, le-a făcut aceeași ofertă ca la București. De partea cealaltă, protestatarii spun că vor rămâne în grevă generală până când revendicările lor vor fi satisfăcute.

VEZI ȘI:

Cadrele didactice clujene au plecat la București, la mitingul de protest al angajaților din Educație

banner