PROTEST: Poliștii din penitenciare nu vor păzi deținuții de Crăciun și Revelion

0

În semn de protest, polițiștii de penitenciare vor lăsa pușcăriile nepăzite de Crăciun și de Revelion. De asemenea, începând de astăzi, polițiștii refuză să mai facă procedurile de primire a infractorilor, iar deținuții nu vor mai primi vizite.

”Polițiștii de penitenciare strigă: Păzim România de tâlhari, dar ne cerem scuze românilor că nu îi putem păzi de hoții din Guvern.”

Joi, 14.12.2023, polițiștii de penitenciare refuză să mai intre în serviciu, iar în zilele care urmează vor refuza să mai primească infractori, să acorde vizite deținuților, iar de Crăciun și de Revelion vor lăsa pușcăriile nepăzite. Sindicatele din penitenciare cer deblocarea legii salarizării unitare, deblocarea normelor de echipare și de hrană, dar și eliminarea discriminărilor în ceea ce privește pensiile militare de stat.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) consideră că lipsa de interes a guvernanților față de structurile din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională afectează calitatea serviciilor oferite cetățenilor de aceste instituții fundamentale ale statului, făcându-le neatractive, spre bucuria infractorilor care ușor, ușor pun stăpânire pe România.”, arată un comunicat al FSANP.

banner