Regatul secret al trandafirilor din Cluj – Unde este el ascuns

0

Un adevărat regat secret al trandafirilor se află ascuns la marginea orașului Cluj-Napoca. Este vorba de un câmp plin de roze înflorite, aflat în Stațiunea de Cercetări Horticole a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară, care și-a deschis porțile pentru vizitatori.

Milioane de petale roșii, roz, albe sau galbene se clatină în adierea ușoară a vântului de dimineață, care răcorește grădina cu trandafiri a Stațiunii de Cercetări Horticole din Cluj. Aerul este plin de parfum, iar tăcerea este înnobilată de zumzăitul discret al albinelor, care se grăbesc spre florile catifelate. În acest regat secret al trandafirilor sunt cultivate sute de soiuri, spune directorul stațiunii, Lehel Lukacs.

Stațiunea păstrează o adevărată comoară, reprezentată de nucleele genetice ale unor soiuri unice de trandafiri. Crearea lor a presupus multă ingeniozitate, ani întregi de muncă și puțin noroc, spune tehnicianul horticol Maria Giurgiu.

Stațiunea, situată pe strada Horticultorilor din Cluj-Napoca, a putut fi vizitată gratuit de toți cei pasionați de flori.


banner