Scade numărul celor tratați de coronavirus în spitalele clujene

0

Numărul pacienților infectați cu coronavirus și tratați în spitalele clujene a scăzut sub un nou prag psihologic, de 130 de persoane. De asemenea, la nivel național a crescut considerabil numărul celor vindecați.

Iată situația la zi în județul Cluj:

🔴 Efective angrenate (polițiști, jandarmi, polițiști locali, militari, ISU și SAJ) – 550

🔴 Misiuni specifice desfășurate – 120

🔴 Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel:

➡️ 133 persoane se află în carantină

➡️ 545 persoane aflate în autoizolare la domiciliu

➡️ 122 persoane depistate pozitiv cu Covid-19 din județul Cluj sunt internate în spitalele dedicate din municipiul Cluj-Napoca

➡️ 18 persoane internate în ATI, din care 10 din județ

➡️ Total vindecați și externați 388, din care 311 din județul Cluj

➡️ Total decedați 23, din care 13 din județul Cluj.

Până astăzi, 21 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 17.585 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 10.581 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 1151 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt și Ilfov, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 198 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 203 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 9.800 de  persoane. Alte 39.614 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 342.466 de teste.

banner