Schimbări majore în Alianța 2020: PLUS Cluj are o nouă conducere, iar USR va desemna candidații pentru Primărie și Consiliul Județean Cluj

0


Perioada stării de urgență a provocat schimbări majore la nivelul Alianței 2020. PLUS Cluj are o nouă conducere, numită la propunerea liderilor regionali, după ce filiala clujeană a votat o moțiune de neîncredere la adresa fostei președinte, Simona Cristea, de profesie funcționar bancar. Noul președinte este un antreprenor din domeniul IT, Mircea Popescu. 

El va fi ajutat de un birou județean format din Alexandrina Nan (fost judecător) – secretar general; Camelia Sălcudean (specialist control operational&audit); Daniel Tomoiagă (specialist online marketing) – comunicare, Dan Dehenes (director regional logistică retail) – fundraising, Cristian Farcaș (fondator ONG) campanii/celula de criză COVID; Mădălina Naghiu (specialist HR) – recrutare; Iulia Gîvan – project manager; Sebastian Baciu (antreprenor) – politici publice. Sebastian Baciu este și președinte al Federației Române de Squash și președinte al filialei clujene a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei.

Mircea Popescu și Sebastian Baciu au dezvăluit, în emisiunea România Via Cluj, că USR și PLUS vor avea liste comune de candidați. Înțelegerea a fost stabilită la nivel central, după ce USR a rupt protocolul local cu PLUS, înainte de schimbarea de gardă de la nivelul conducerii județene. Înțelegerea dintre cele două formațiuni înseamnă că USR s-a impus la Cluj drept partenerul politic major din cadrul alianței clujene. USR va desemna candidații Alianței 2020 pentru posturile de primar în Cluj-Napoca și pentru postul de președinte al Consiliului Județean. Candidații USR vor fi secondați de cei ai PLUS.

Deja, este oficială candidatura deputatului Emanuel Ungureanu la postul de primar în Cluj. Pentru postul de președinte al Consiliului Județean sunt vehiculate mai multe nume, printre care cel al senatorului Mihai Goțiu, cel al fostului ministru delegat pentru Minoritățile Naționale, Peter Eckstein-Kovacs, care, însă, cel puțin deocamdată, nu este membru al USR, precum și numele fostului președinte interimar la nivel național, Levente Elek.

banner