Școala în pandemie: elevii au pierdut între 11% și 45% din materia care trebuia asimilată – CE e de făcut?

0

Potrivit unui studiu World Vision 46% dintre profesorii intervievați au apreciat că elevii lor au pierdut între 11% și 45% din materia care trebuia asimilată. Ce fac autoritățile pentru remedierea acestei realități spune Lucia Cojocaru, președintele Sindicatului Liber din Învățământul Preuniversitar Clujean (SLIPC), invitată la România via Cluj.

Activitățile remediale încep în școlile clujene în data de 8 martie. Vor fi maximum 12 elevi într-o sală de clasă, iar programul ”școală după școală” este destinat doar elevilor din clasele 0-VIII. În România, vor intra în aceste activități remediale aproximativ 168.000 de elevi.

Pentru participarea la Programul național pilot de tip „Școala după școală“ elevii trebuie să îndeplinească cel puțin unul dintre următoarele criterii de eligibilitate:

– elevul nu a avut acces sau a avut acces deficitar la activitățile educaționale desfășurate prin intermediul tehnologiei și al internetului, întrucât nu dispune de echipamente informatice proprii sau nu beneficiază de conexiune/conexiune fiabilă la internet;

– elevul se află în situație de corigență la sfârșitul semestrului I al anului școlar 2020-2021 sau are situația școlară neîncheiată la cel puțin o disciplină;

– elevul are nevoie de ore remediale, necesitate dovedită de rezultatele școlare obținute în semestrul anterior sau la evaluarea inițială de la începutul semestrului în derulare.

Elevii nu vor trebui să absențe de la aceste cursuri remediale. Dacă acumulează mai mult de 5 absențe, ei nu mai pot participa. Elevii vor da teste inițiale, pentru a vedea nivelul lor de pregătire.

30 de milioane de euro vor fi cheltuiți pentru punerea în aplicare a proiectului „Școala după școală”, din banii Ministerului Educației. ”Cam 200 de lei pe elev, pe lună va primi școala respectivă. Aici vorbim de dotări, de materiale, de suport electronic. Plata profesorilor este inclusă. Cum a spus și domnul ministru, este 100 de lei brut, din care, dacă se scad toate dările rămân în jur de 56 de lei pe o oră de predare/cadru didactic”, a precizat liderul sindical Lucia Cojocaru.

Masca la orele de educație fizică doar în interior?

”Nicio țară europeană nu folosește măștile la ora de educație fizică. Am văzut toate aceste discuții. Unii spun ca în sală să se poarte măști, fiindcă este un pericol, iar pentru activitățile care se vor desfășura afară, să fie opțional. Nu este o decizie finală și nu au căzut de acord asupra unui comunicat comun”, a precizat Lucia Cojocaru în direct la Via Cluj TV.

banner