ȘCOALA ONLINE: Zeci de copii din Sânmihaiu Almașului primesc calculatoare după ce au pierdut total contactul cu școala

0

ȘCOALA ONLINE: Zeci de copii din Sânmihaiu Almașului au primit calculatoare după ce au pierdut total contactul cu școala încă din 11 martie, când unitățile de învățământ și-au închis porțile din cauza pandemiei de COVID 19.

În comuna Sânmihaiu Almașului, 53 de copii din 215 nu au putut să participe la lecțiile online, a explicat LAVINIA GORGAN, directorul Școlii Gimnaziale Sânmihaiu Almașului.

Pentru a nu repeta experiența și la toamnă, ea a solicitat sprijinul unor companii private din Zalău pentru a achiziționa laptopuri și tablete pentru cei mici, însă fără succes.

În cele din urmă, a ajuns la Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca, care a lansat un apel de donații. Au răspuns pozitiv Clubul Rotary Cluj-Napoca, MDM Group și Via Cluj TV, precum și persoane fizice, inclusiv din străinătate.

Rotary Cluj-Napoca a donat 15 laptopuri și tot atâtea camere web. Compania MDM Group a oferit 16 calculatoare pentru cei mici, Centrul de Voluntariat, trei, iar Via Cluj TV, două monitoare.

Nicoleta Chiș Racolța, directorul executiv al Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca, a declarat că elevii au venit cu multă bucurie la școală pentru a primi calculatoare. Mai rămâne ca Primăria Sânmihaiu Almașului să își onoreze promisiunea de a rezolva problema accesului la internet pentru ca cei mici să poată participa din toamnă la lecțiile online.

banner