Se lansează Euronews România

0

Euronews, cel mai important canal de ştiri din Europa, a semnat un parteneriat cu Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB) pentru a lansa Euronews Romania, un canal de ştiri în limba română.

Canalul va avea propria echipă de jurnaliști și corespondenți din toată România, dar și de la Bruxelles, cărora li se va cere să urmeze valorile de independență și imparțialitate ale Euronews.

CEO-ul Euronews, Michael Peters, s-a declarat „foarte mândru” de acord: „România are o piață media foarte competitivă, dar credem că Euronews România va aduce ceva ce lipsește astăzi în peisajul media național”.

Euronews România va oferi, cu obiectivitate, echilibru și acuratețe, o perspectivă europeană puternică asupra știrilor, promit oficialii postului.

Mihnea Costoiu, rectorul UPB, a declarat: „Credem că, oferind jurnalism de calitate și informații imparțiale unui public care are nevoie de ele mai mult decât oricând, Euronews România nu este doar o realizare media, ci și o inițiativă educațională.

Prin Euronews România, ne alăturăm unei familii europene recunoscute pentru jurnalism de calitate. Mulțumim partenerilor noștri pentru încredere și îi salutăm în comunitatea UPB!”.

banner