Șefa ISJ: Directorul de la Coșbuc a decis trimiterea elevilor acasă fără să aibă aprobarea autorităților

0


După ce au fost depistate patru cazuri de elevi infectați cu COVID-19 la Colegiul Național ”George Coșbuc” din Cluj-Napoca, iar conducerea școlii a luat decizia de a trimite toți elevii acasă, autoritățile au declanșat o anchetă.

Inspectorul școlar general al județului Cluj, Marinela Marc, a declarat LIVE la Via Cluj TV că directorul școlii a luat această decizie pe cont propriu fără să aștepte întrunirea Comitetului de Urgență.

”Vom analiza situația de la Coșbuc. Nu se impunea scenariul 3. Am înțeles că elevilor li s-a sugerat să rămână astăzi acasă”, a declarat Marinela Marc.

”Procedura spune că toată scoala poate trece la scenariul 3 dacă există trei elevi din clase diferite confirmați cu COVID. Din cele patru cazuri de elevi pozitivi, trei sunt într-o clasă și unul din alta clasă”, a precizat și prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean. În cazul acestor clase, ele vor suspenda cursurile fizice și vor trece în online pentru 14 zile.

”Dacă situația cazurilor pozitive va evolua negativ urmează să luăm decizia de a trece la scenariul trei pt întreaga unitate de învățământ”, a mai declarat prefectul.

Pe de altă parte, în acest moment, în județul Cluj, sunt 32 de copii confirmați cu COVID-19 în 22 de școli și 14 cadre didactice infectate, din 13 unități de învățământ. Cei mai mulți dintr-o singură școală sunt cei la ”George Coșbuc”.

banner