Senatorul Cristian Lungu: România este beneficiar net al aderării la Uniunea Europeană

0

România este una dintre țările care au de beneficiat enorm de pe urma aderării la Uniunea Europeană, a declarat senatorul Vasile Cristian Lungu, președinte al PMP Cluj și candidat pentru Parlamentul European. El consideră că adevăratul patriotism presupune apărarea statului apartenenței la Uniunea Europeană.

În cei 11 ani de când România a intrat în Uniunea Europeană, beneficiile nete ale apartenenței sunt concretizate în suma de 30,4 miliarde de euro, care reprezintă diferența dintre suma încasată de țara noastră de la bugetul comunitar și suma plătită către acest buget european. Acești bani au schimbat profund societatea româneasc. Salariul minim pe economie din 2006 era 330 de lei, iar în 2018 acest salariu minim a crescut la 2.080 de lei. Pensia medie din 2006 era de 374 de lei, iar în acest an a ajuns la 1.181 de lei.

De asemenea, investițiile străine directe în România au crescut la 36 de miliarde de euro. Peste 32 de miliarde de euro reprezintă totalul remitențelor românilor din Occident spre țară.

Alte beneficii sunt reprezentate de libertatea de circula sau de a studia în Uniunea Europeană, libertatea de aface afaceri și de a munci în oricare dintre țările Uniunii, precum și de faptul că statutul internațional al românilor s-a îmbunătățit de când ei au devenit și cetățeni europeni.

Mai multe detalii despre beneficiile apartenenței la Uniunea Europeană puteți afla din emisiunea România Via Cluj moderată de Claudiu Pădurean.

banner