Spectacolul de flamenco a făcut senzație la Opera Aperta

0

Prima ediție post-pandemică a festivalului Opera Aperta a marcat un nou record ca număr de spectatori și resurse implicate. Aproape 15 000 de spectatori au participat, în perioada 29 iunie-3 iulie, la spectacolele din programul singurului festival din România ce și-a propus să aducă muzica de operă în prim plan, în mijlocul oamenilor.

Spectacolul Luxuria a ieșit în evidență prin înregistrarea celui mai mare număr de spectatori. 4000 de oameni au fost prezenți la spectacolul-senzație pus în scenă de Barcelona Flamenco Ballet, în viziunea lui David Gutierrez, unul dintre cei mai buni dansatori ai acestui stil, la nivel mondial.

Punctul culminant al evenimentului l-au atins cei cinci soliști-motocicliști din Ride on Harmony acompaniați de celebrul pianist Mihai Diaconescu, care au intrat pe scenă direct pe motociclete.

“Suntem recunoscători publicului pentru că a revenit lângă noi după doi ani de pandemie și
restricții, pentru că, împreună, am reușit să punem în scenă cinci seri memorabile.”, a spus Florin Estefan, directorul Operei Naționale Române din Cluj-Napoca.

Opera Aperta, evenimentul care a adunat, în cele cinci zile de festival, aproximativ 15 000 de spectatori, s-a bucurat de prezența unor invitați speciali de talie mondială, obișnuiți ai marilor scene ale lumii: pianistul Mihai Diaconescu, dirijorul Cristian Spătaru, baritonul George Petean și soprana Valentina Boi.

Opera din Cluj, în grupul marilor brand-uri culturale

Mai mult, în premiera în România, Opera Națională Română din Cluj-Napoca a intrat grupul
select al marilor brand-uri culturale cu o linie proprie de produse promoționale. Acestea au fost create de designer-ul Ovidiu Pop, care e vestit pentru colaborări cu mari case de modă precum Dior, Veja și Stella Luna Italia.

Cea de a VI-a ediție a Opera Aperta a fost realizată cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, Consiliului Local Cluj-Napoca, Consiliului Județean Cluj și al Asociației „Opera 2 You”.

 

VEZI ȘI:

Opera Aperta revine la Cluj – Cei care vor participa se vor bucura de muzică swing şi jazz

Numărătoare inversă: A rămas mai puțin de o săptămână până la deschiderea festivalului Electric Castle

TIFF 19 și-a stabilit câștigătorii – Gala de închidere, organizată în Piața Unirii