Spitalul Clujana se transformă de urgență în spital COVID 19! Prefectul: E o „CREȘTERE MAJORĂ” a numărului de internări

1

Spitalul Municipal Clujana se transformă de urgență în spital pentru bolnavii COVID 19, ca urmare a „creșterii majore” a numărului de infectați internați. 

Decizia a fost luată luni seară de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj.

Creștere majoră a internărilor

„În condițiile creșterii majore din ultima perioadă a numărului de internări cu patologie COVID-19, la nivelul județului Cluj, pe baza datelor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat astăzi Hotărârea nr. 49 privind introducerea Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca în categoria unitate sanitară pentru preluarea și tratarea pacienților pozitivi la COVID -19″, a declarat prefectul Mircea Abrudean.

Conform hotărârii CJSU Cluj, Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca va lua toate măsurile de pregătire, reorganizare și funcționare pentru a deveni, în cel mai scurt timp posibil, spital de Faza II pentru evaluarea și tratatarea pacienților pozitivi la COVID-19, după finalizarea procedurilor legale specifice în vederea autorizării sanitare.

Spitalele COVID

Clujana are 17 locuri la Terapie Intensivă (la celelalte spitale COVID mai sunt 35) și 80-100 de paturi pentru cazurile ușoare și medii.

Celelalte spitale COVID din Cluj-Napoca sunt cel de Boli infecțioase, de Pneumoftiziologie și cel de Recuperare.

Șase localități cu rata incidentei COVID-19 de peste 2.0

La Cluj, în ultimele 24 de ore 69 persoane au fost confirmate cu Covid-19, la un număr redus de teste (în weekend se testează mai puțin). Săptămâna trecută, Clujul a depășit frecvent 100 de cazuri pe zi.

Rata incidentei COVID-19 la 1000 locuitori este la Cluj-Napoca de 1.94. La nivel de județ, avem șase localități care au depășit 2.0, după cum v-am informat aici.

Acestea sunt Dej (2.00), Gherla (210), Apahida (2.14), Căianu (2.54), Câțcău (18.20) și Feleacu (2.18).

În acest moment, sunt internate 31 persoane internate la ATI, din care 25 din județul Cluj.

În spitalele clujene au fost vindecați total 891 de pacienți, din care 721 erau din județul Cluj.

Până acum, la Cluj au decedat de COVID 100 de persoane, din care 73 din județul Cluj.

În acest moment sunt internați 379 de pacienți, din care 343 din județul Cluj.

banner