Transalpina a fost redeschisă – Află care sunt restricțiile pe care trebuie să le respecți

0

Una dintre cele mai spectaculoase șosele din țară, Transalpina, a fost redeschisă. Zăpada a fost în mare parte curățată, dar mai sunt unele zone cu omăt pe marginea drumului. În aceste condiții, drumarii au instituit reguli speciale: se merge cu cel mult 30 de km pe oră și numai în timpul zilei.

Reprezentații de la Drumuri și Poduri atrag însă atenția că o singură clipă de neatenție poate fi periculoasă.

Cristi Tudor, reprezentnat DRDP Craiova: Se va circula în următoarele condiții – restricționată viteza de circulație pentru siguranța participanților la trafic, la 30 de km pe oră. Intervalul orar în care se poate intra pe acest sector de drum este 07:00 – 21:00.

Transalpina se închide în fiecare iarnă în porțiunea dintre stațiunea Rânca și Obârșia Lotrului. Drumul șerpuiește printr-o zonă foarte înaltă a munților, iar acțiunea de deszăpezire este aproape imposibilă în sezonul rece. Anul acesta, de exemplu, în unele zone, zăpada a depășit chiar și 7 metri.

Pe Transfăgărășan zăpada atinge și 5-6 metri

Între timp, pe Transfăgărășan, o altă șosea înaltă și spectaculoasă de la noi din țară, drumarii încă mai lucrează la deszăpezire. Pe versantul sudic al muntelui stratul de omăt măsoară 5-6 metri înălțime în unele locuri. Autoritățile spun că nu sunt șanse să se reia circulația înainte de 1 iulie.