TREI ȘCOLI din Cluj trec la scenariul 2 de funcționare! Când le închide COVID 19 pe TOATE?

0

TREI ȘCOLI din Cluj trec la scenariul 2 de funcționare, a decis luni seară Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj. Acest lucru înseamnă că elevii vor veni la școală prin rotație iar cei care vor fi acasă vor participa la cursuri în sistem online. Mulți părinți se întreabă când vor trece școlile la scenariul roșu în condițiile în care avem la nivel național peste 500 care funcţionează după acest scenariu din cauza numărului mare de îmbolnăviri.

Prin Hotărârea nr. 50 s-au luat câteva măsuri privind funcţionarea unităţilor de învățământ din județul Cluj, ca urmare a schimbării situației epidemiologice:

  • trecerea la scenariul 2 de funcționare pentru Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu” Cluj-Napoca, începând cu data de 13.10.2020;
  • trecerea la scenariul 2 de funcționare pentru Liceul Teoretic Creștin „Pro Deo” Cluj-Napoca, începând cu data de 13.10.2020;
  • trecerea la scenariul 2 de funcționare pentru Școala Primară „Horea” Cluj-Napoca – Structura 1, începând cu data de 13.10.2020.

Cele 3 scenarii

Scenariul 1 (verde): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară

Scenariul 2 (galben): presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Scenariul 3 (roșu): participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Elevi și dascăli infectați

În acest moment, în județul Cluj avem infectați 77 de elevi din 45 unități de învățământ.

De asemenea, au fost diagnosticate cu această boală 29 de cadre didactice din 24 unități de învățământ, a informat luni Mircea Abrudean.

banner