Tulpina DELTA, amenințare iminentă pentru nevaccinați: “Va crește numărul de internări și decese”, crede RĂZVAN CHERECHEȘ

0
RAZVAN CHERECHES FOTO Captura Facebook

Românii nevaccinați vor fi loviți puternic din august de tulpina DELTA a noului coronavirus: “Va crește numărul de internări și decese”, anticipează expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș, de la UBB.

“Profețiile” par fără fundament în condițiile în care rata incidentei COVID-19 la 1000 locuitori este de 0.07, în Cluj-Napoca. La nivel național se înregistrează zilnic sub 100 de cazuri noi de îmbolnăviri (azi sunt 73).

Potrivit lui Răzvan Cherecheș, numărul de cazuri noi a început să crească în israel, responsabilă fiind tulpina Delta.

“Datorită faptului că peste 60% din populația adultă din Israel este complet vaccinată, numărul de internări și decese nu a crescut – cazurile noi au simptome ușoare sau moderate atunci când tulpina Delta va deveni majoritară și la noi (cel mai probabil din august încolo), cei nevaccinați vor fi loviți puternic – vom vedea o creștere a numărului de internări și decese din rândul populației nevaccinate singura modalitate de protecție împotriva tulpinii Delta este vaccinarea!”, a scris Răzvan Cherecheș.