UBB oferă peste 19 000 de locuri la licență, aproape 10 000 la master

0

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a dat startul sesiunii de vară a admiterii în anul universitar 2023-2024. Absolvenții de liceu au de ales între cele 252 de programe de licență disponibile și se pot înscrie pe unul din cele 5.298 locuri de locuri bugetate, 10.892 de locuri în regim cu taxă și 2980 de locuri pentru învățământ la distanță și cu frecvență redusă. 

Absolvenții de facultate care vor să își continue studiile pot să aleagă între cele 236 de programe de master puse la dispoziție. UBB scoate la concurs un număr de 3.627 de locuri la buget și 6.284 la taxă pentru aceștia.

Anul acesta UBB propune mai multe specializări noi la nivel de licență, printre care se enumeră: Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării cu specializarea Media digitală  (maghiară) și la Facultatea de Psihologie specializările Pedagogia învățământului primar și preșcolar (Reșița, la distanță) și Științe cognitive (engleză).

La nivel de master, candidații pot alege între 7 programe de studii noi și anume: Securitate cibernetică/Cyber Security (engleză), Bioinformatică aplicată în științele vieții (engleză), Resurse turistice și dezvoltare durabilă (Zalău), Schimbări climatice și dezvoltare climatică, Psihologie clinică: evaluare și intervenție (maghiară), Analiza datelor de business și financiare (maghiară) și Cultură politică și studii globale (germană).

Perioada de admitere se încheie pe 27 iulie, pentru fiecare dintre cele 22 de facultăți UBB.

VEZI ȘI:

Cum va fi organizată admiterea la FSPAC

Răzvan V Mustață: FSEGA oferă 3 200 de locuri la admiterea la nivel de licență

FSEGA organizează admitere la masteratele Dezvoltare Regională Durabilă și Afaceri Internaționale

banner