UBB: Peste 800 de locuri bugetate pentru sesiunea de admitere din toamnă

0

Absolvenții de liceu, dar și cei de facultate care doresc să se înscrie la un program de master își pot depune, începând de luni, 12 septembrie 2022, dosarele pentru sesiunea de admitere de toamnă organizată de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca pentru anul universitar 2022-2023.

În sesiunea de toamnă a admiterii, UBB scoate la concurs, la nivel licență, 845 de locuri bugetate destinate absolvenților de liceu care vor să se înscrie la facultate.

Dintre acestea, 113 sunt locuri destinate absolvenților liceelor din mediul rural, 52 de locuri sunt alocate românilor de pretutindeni, 19 candidaților de etnie rromă, iar 1 loc este destinat candidaților cu dizabilități.

Acestora li se adaugă un număr mare de locuri în regim cu taxă și 1.237 de locuri pentru învățământ la distanță și cu frecvență redusă pentru studii universitare de nivel licenţă.

Calendarul admiterii

Perioada de admitere pentru noul an universitar este cuprinsă între 12 și 22 septembrie 2022. Calendarul admiterii cuprinde perioada de înscrieri, probele de concurs, afişarea rezultatelor, depunerea contestațiilor, confirmarea locurilor și perioada de redistribuire a locurilor rămase disponible pentru fiecare dintre cele 22 de facultăți ale UBB.

Tematica de concurs şi bibliografia pentru probele scrise se găsesc afişate pe paginile oficiale ale fiecărei facultăţi.

Taxele de admitere şi taxele de şcolarizare pentru anul universitar 2022-2023 sunt stabilite la nivelul fiecărei facultăţi şi pot fi consultate accesând linkurile: https://www.ubbcluj.ro/ro/taxe/taxe_de_admitere https://www.ubbcluj.ro/ro/taxe/taxe_de_scolarizare

Informațiile complete cu privire la admiterea din acest an la UBB pot fi consultate accesând linkul https://admitere.ubbcluj.ro/ro/.

banner