UDMR: Proiect de nouă milioane de euro pentru a-i învăța pe copii limba română

0

Uniunea Europeană va finanța un proiect în valoare de nouă milioane de euro, destinat copiilor care provin din rândurile minorităților naționale. Scopul acestui proiect este acela de a-i stimula pe acești copii să învețe limba română.

Anunțul referitor la acest proiect a fost făcut de secretarul de stat Hegedüs Csilla și de deputatul Szabó Ödön, care susțin o conferință de presă la sediul Prezidiului Executiv al UDMR din Cluj.

Prin intermediul acestui proiect, vor fi dezvoltate inclusiv jocuri de calculator prin intermediul cărora copiii vor fi stimulați să învețe limba română. Proiectul va începe cu un stadiu-pilot în 27 de clase.

Acest proiect va fi finanțat de autoritățile de la Bruxelles din fondurile destinate capitalului uman și urmează să se încheie la finalul anului 2023. El este necesar deoarece există mari discrepanțe între notele obținute de copiii care provin din familii care aparțin minorităților naționale, în sensul că elevii respectivi obțin note mari la materii obișnuite, în timp ce la limba română obțin note mici.