Un copil de 10 ani și unul de 14 din Cluj au ajuns la ATI cu COVID 19

0

Un copil de 10 ani și unul de 14 din Cluj au ajuns la ATI cu COVID 19, a declarat prefectul de Cluj, Mircea Abrudean, la România via Cluj. Situația lor a fost una specială.

“Am avut două cazuri de copii, de 10 și 14 ani, în județul Cluj care au necesitat terapie intensivă, dar veneau din niște intervenții chirurgicale și ulterior s-au pozitivat”, a explicat Mircea Abrudean.

În acest moment, Clujul are opt copii cu COVID 19 internați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, pe secția normală, copii.

Autoritățile clujene au amenajat, însă, preventiv, o minisecție ATI pentru copii, la Pediatrie 1, Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Cluj-Napoca.

“Secția ATI de la Spitalul de Pediatrie este cu caracter preventiv, nu avem un număr de cazuri crescând la copii, cu forme grave, avem 8 copii internați la Spitalul de Boli Infecțioase, pe secția normală, copii.

Am decis împreună cu specialiștii să amenajăm la Pediatrie 1, într-un corp distinct de clădire, patru paturi de terapie intensivă în situația în care va fi nevoie”, a mai declarat prefectul de Cluj, Mircea Abrudean.

Doar 34 din 992 de copii cu coronavirus au prezentat simptome, în timpul unui studiu al cercetătorilor nord-irlandezi prezentat de stirileprotv.ro.