banner

Universitatea Papei și UBB au deschis un centru de studii la Cluj

0

Premieră științifică: primul Centru de Studii Patristice și Literatură Creștină Antică din România a fost deschis la Universitatea Babeș-Bolyai. Centrul a fost creat în parteneriat cu Universitatea San Giovanni in Laterano din Roma, care are reputația de a fi Universitatea Papei și care este una dintre cele mai bine cotate instituții de educație superioară din lume. Centrul este rodul unei colaborări deopotrivă ecumenice și științifice.

Centrul de Studii Patristice și Literatură Creștină Antică de la Cluj va oferi posibilitatea de a traduce și de a analiza și interpreta texte fundamentale pentru cultura creștină. Aceste texte au fost publicate cu multe secole în urmă în latină, greacă sau limbi orientale, precum aramaica. Acest Centru este rodul unei colaborări între facultățile de Teologie Greco-Catolică, Teologie Ortodoxă, Teologie Romano-Catolică, Teologie Protestantă, Litere și Istorie și Filosofie din cadrul Universității Babeș-Bolyai și Institutul Patristic Augustinianum din cadrul Universității San Giovanni in Laterano. Acest Centru are misiunea nobilă de a promova interesul față de texte fundamentale.

Înființarea Centrului marchează un moment important din viața universității.

Coordonatorul acestui Centru este prorectorul pentru Cercetare Științifică al Universității, Daniel David. Directorul executiv este Alin Tat, iar secretarul este părintele Claudiu Tuțu.

banner