UNTOLD 2023: Vor fi prezenți 1.600 de polițiști, jandarmi, cât și structuri anti-teroriste și pirotehnice

0

Măsurile de ordine publică vor fi asigurate pe perioada derulării festivalului Untold cu peste 1600 de polițiști, polițiști locali, jandarmi și pompieri pe zi, la care se adaugă și 800 de agenți ai unei firme de pază.

Comandantul Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, Sebastian Clițan, a declarat, marți, că, în plus, vor fi aduși 20 de câini de serviciu, pentru detectarea drogurilor și explozibililor.

”Am luat toate măsurile astfel încât festivalul Untold să se desfășoare în condiții de deplină siguranță. Măsurile sunt în sistem integrat și vom avea un număr foarte mare de efective, peste 1600 de polițiști, jandarmi și pompieri pe zi, 20 de câini de serviciu, pentru detectarea drogurilor și explozibililor, la care se adaugă 800 agenți de la firma de pază. De asemenea, vor fi prezente structuri anti-teroriste și pirotehnice”, a spus Clițan.

Șeful ISU Cluj, Ion Moldovan, a declarat la rândul său că la festival vor fi prezenți și pompieri și echipe medicale și din alte județe.

”Încercăm să luăm măsuri pentru diminuarea efectelor fonice. De fiecare dată vor fi și persoane care au nemulțumiri, iar problema zgomotului e una pe care îmcercăm să o rezolvăm în fiecare an și luăm măsuri astfel încât să deranjăm cât mai puțin.

La scenele orientate spre case avem bariere fonice, iar la cele din parc volumul să fie decent atât pentru locuitorii din jur, cât și pentru participanții la festival”, a declarat directorul de comunicare al Untold, Edy Chereji.

Dimensiunile scenei

Radu Rus, șeful producției, a dat asigurări că, în urma noilor soluții tehnice, gazonul de pe Cluj Arena va arăta la final la fel așa cum era înainte de începerea evenimentului.

”Vom avea cea mai impresionantă scenă principală, care are 32 de metri înălțime și 110 metri lățime. Am intrat cu scena în tribună ceea ce a dus la majorarea capacității zonei de pe gazon din fața acestei scene.

Podeaua care va acoperi gazonul va fi instalată cu 2 ore înainte de începerea festivalului și se va scoate imediat la final. Aceasta va adusă din Germania, este nou nouță, similară cu cea folosită la spectacolele de pe stadionul Wembley din Londra”, a spus Rus.

Organizatorii așteaptă spectatori din peste 100 de țări.

Aceștia estimează că Untold va aduce o infuzie de 80 de milioane de euro în Cluj-Napoca.

În cadrul festivalului, care va avea loc în perioada 3-6 august, vor funcționa 8 scene.

banner