UPDATE: Eleva care s-a aruncat de la etajul 3 al școlii „George Coșbuc”, la ATI – Află detalii

0

O elevă din Cluj-Napoca s-a aruncat joi dimineața de la etajul 3 al Școlii „George Coșbuc” și a fost găsită lângă școală. Pompierii au ajuns în scurt timp la fața locului și au transportat-o pe tânără la UPU, care avea o fractură la cloana vertebrală.

Fata a fost transferată apoi de la un alt spital la secția de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Județean de Urgență, unde a fost operată în regim de urgență. Pacienta se afla pe mâini bune și este stabilă în urma operației. În momentul de față este internată pe secția ATI, unde va mai rămâne pentru tratament:

„Pacienta în vârstă de 14 ani, a fost transferată în cursul zilei de ieri de la un alt spital cu un politraumatism prin cădere. A fost evaluată și s-a intervenit în regim de urgență pentru cura chirurgicală a focarelor de fractură la coloana vertebrală. Postoperator, pacienta este stabilă. Rămâne internată pentru tratament de specialitate și monitorizare la Terapie Intesivă – Neurochirurgie”, au declarat, pentru monitorulcj.ro, surse medicale din spital.

Cum s-a întâmplat incidentul

Minora de 13 ani se afla la școală la momentul incidentului și a reușit să rămână singură în sala de clasă, după ce colegii ei se pregăteau să viziteze un muzeu, copiii fiind în săptămâna „Școala Altfel”.

Directorul Colegiului Național „George Coșbuc”, Horațiu Bota Popa, a declarat pentru că niciun copil nu a fost martor la incident, însă pe camerele de supraveghere se vede că adolescenta avea un comportament ciudat:

„Nu a văzut niciun copil. Copiii se pregăteau să plece la muzeu, noi suntem în «Școala Altfel». În fața școlii, diriginta a făcut prezența, iar ea lipsea. Colegii ei au sunat-o și nu a răspuns. A rămas singură în sala de clasă. De pe camerele de supraveghere se vede cum eleva a mers la pervaz, s-a întors înapoi, a butonat telefonul și s-a întors din nou spre geam, apoi nu se mai vede nimic pe cameră. A căzut pe o copertină de tablă din spatele școlii, undeva în apropierea sălii de sport care în prezent este închisă. Nu putea fi văzută de nimeni. Șantierul acolo e închis. Am rupt gardul și domnele de la cabinetul școlar au acordat primul ajutor și au sunat la 112. Fata a fost preluată conștientă, este elevă în clasa a VIII-a. Nimeni nu a văzut incidentul, doamnele de la cabinet au auzit o bubuitură”, a precizat directorul.

Vezi și:
Colegiul Național „George Coșbuc” – O fată în vârstă de 13 ani a căzut de la etajul 3