banner

USAMV Cluj, în elita mondială – Un domeniu al universității clujene, în Topul Shanghai

0

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj este singura universitate românească cu profil agronomic ce face parte din elita mondială. Unul dintre domeniile de studiu, cel de științe veterinare, a fost inclus în Topul Shanghai, cel mai prestigios clasament mondial al universităților. Acest rezultat a fost obținut după o muncă susținută, spune rectorul universității clujene, Cornel Cătoi.

În total, nouă universități românești au intrat, cu diferite domenii de studiu, în Top 500 de Shanghai. Trei dintre aceste instituții de învățământ superior sunt din Cluj. Practic, Cluj-Napoca este cel mai bine reprezentant centru universitar din România.

Însă, din păcate, încă nici una dintre universitățile românești evaluate ca întreg nu a intrat între primele 500 de universități din lume, potrivit topului care măsoară performanțele academice și științifice.

Care sunt perspectivele universităților românești în competiția globală aflați de la rectorul Cornel Cătoi, prezent în emisiunea România Via Cluj, moderată de Claudiu Pădurean.

banner