UTCN și tehnologia viitorului: de la mașini fără șofer la casa inteligentă INVITAT Prof Liviu Cristian Miclea

0

O bună parte dintre cele mai îndrăznețe și vizionare dispozitive de tip „Internet of Things” produse la Cluj, echipamente conectabile la internet, sunt create de studenții și doctoranzii Universității Tehnice Cluj-Napoca (UTCN). Pentru a impulsiona educația și inovația, dar și conexiunea cu industria IT, UTCN le-a pus la dispoziție studenților un laborator de IoT cu dotări de ultimă generație.

Decanul Facultății de Automatică și Calculatoare UTCN, prof.dr.ing. Liviu Cristian Miclea, a vorbit la Via Cluj TV despre performanțele școlii clujene de IT și despre proiectele de top ale studenților săi.

Industria „Internet of Things (IoT)” estimează că în următorii ani se vor produce peste 50 de miliarde de dispozitive, ceea ce reprezintă o creștere pe plan mondial a echipamentelor conectabile la internet de peste 35%.

UTCN este parte a efortului de inovare. Care este rolul universității clujene în acest efort global și cum se va transforma viața noastra datorită dispozitivelor de tip „Internet of Things” aflați din emisiunea Buzz IT de la invitatul nostru, prof.dr.ing. Liviu Cristian Miclea.

banner