Vernisajele studenților UAD continuă – conceptul de intimitate prin prisma oamenilor străzii și reflecția ca spațiu

0

Galeria Casa Matei găzduiește vernisajul altor două expoziții din cadrul celei de a unsprezecea ediții a competiției Expo Maraton. Un proiect de grafică realizat de Gabriela Olosutean (licență, anul III, grafică), respectiv unul de pictură semnat de Alexandra Ciorcilă (anul III, licență, pictură), vor fi prezente pe simezele galeriei, într-o confruntare deschisă, de asemenea, gratuit pentru public, care este așteptat să voteze proiectul preferat. Lucrările vor fi expuse joi, 18 mai 2023, cu începere de la ora 19:00, la Casa Matei.

Prin proiectul său, Panopticon, Gabriela Olosutean a ales să ofere un spațiu de reflecție, în care să omul să se simtă liber să privească înspre orice imagine. Astfel, rezultatul va fi mereu același, indiferent de punctul de început sau de terminus, indiferent de ceea ce decide persoana să privească sau să ignore. Iar aceste alegeri vor vorbi despre omul în sine și despre propria sa experiență.

„Cu ce rămânem când ne este smulsă intimitatea?” Alexandra Ciorcilă își pune această întrebare, ce se transformă în premisă de la care pleacă proiectul său, intitulat Intimitate simulată. Prin lucrările sale, tânăra artistă dezbate problema crizei locuințelor și a numărului în creștere al oamenilor fără adăpost.

Nevoia de apartenență și de împământenire face parte din natura umană, habitatul domestic reprezintă nucleul vieții personale, spațiul in care ne regăsim și la care ne întoarcem. Lipsiți de acest mediu, oamenii fără adăpost își construiesc pe trotuare spații restrânse care să le confere o urmă de intimitate. Ce se formează este o simulare a spațiului privat în văzul lumii. Proiectul pune în lumină aceste situații și își propune să pună în lumină această problemă existentă în societatea contemporană.

VEZI ȘI:

Expo Maraton 2023 continuă cu încă două vernisaje – vizitatorii pot explora spațiul cosmic și habitatul artiștilor

Expo Maraton a ajuns la cea de-a treia săptămână – ce au expus primii artiști prezenți la eveniment

Vernisajul studenților UAD „Expo Maraton” 2023: izolare, diversitate culturală și hedonism

 

 

banner