VEȘTI pentru CLUJ-NAPOCA: Se redeschid restaurantele, cinematografele, cafenelele, instituțiile de cultură

0

Rata COVID 19 la Cluj-Napoca este de 2,97 astfel încât de marți, 9 februarie, ora 0, vor fi ridicate parțial restricțiile, în special în domeniul HoReCa, a informat Mircea Abrudean, secretarul general adjunct al Guvernului.

Practic, odată cu ridicarea restricțiilor, vor putea funcționa restaurantele la interior, la o capacitate de maxim 30% din locuri, cinematografele, cafenelele, instituțiile de cultură. CJSU va reevalua măsurile la 14 zile.

„Le spuneam colegilor din Cluj, mai în glumă mai în serios, că nu vreau să plec (din funcția de prefect – n.red.) până nu ridicăm restricțiile cauzate de rata mare de incidență din Cluj-Napoca”, a spus Mircea Abrudean.

Fostul prefect de Cluj spune că este un prim pas spre normalitatea pe care o așteptăm cu toții.

„Sunt convins că lucrurile vor merge tot mai bine și clujenii vor fi în continuare responsabili și vor susține eforturile autorităților. Datorită acestei atitudini, avem azi în județul Cluj 58 UAT-uri în scenariul verde, 18 în scenariul galben și 5 în scenariul roșu.

Voi rămâne pe mai departe preocupat și implicat în tot ce înseamnă proiectele Clujului și aproape de clujeni”, a promis Mircea Abrudean.

banner