Vezi cum arată noul hub al FAN Courier de la Cluj: pachete pe bandă rulantă

0

Construcția noului hub al companiei de curierat de la Cluj-Napoca a început în februarie 2021 și a fost finalizat aproximativ 10 luni mai târziu (după care s-a trecut la instalarea benzii de sortare). Are două direcții de activitate curentă: pe de o parte, găzduiește și preia activitatea filialei din Cluj ce deservește orașul Cluj-Napoca și zonele limitrofe, cu un număr de aproximativ 15 000 de expediții zilnice, iar pe de altă parte, preia și gestionează toate operațiunile de tranzit pentru expedițiile din întreaga zonă a Ardealului. 

HUB-ul de la Cluj, în care lucrează peste 250 de oameni, se întinde pe un teren de 44.600 m² și deservește atât zona operațională a filialei Cluj-Napoca, dar și întreaga zonă a Ardealului.

Noutatea pe care FAN Courier o aduce la noul HUB din Cluj-Napoca în beneficiul clienților săi este sistemul ergonomic (un sistem cu „fingere”) care ajută la încărcarea și descărcarea mult mai rapidă a expedițiilor de către curieri, diminuând considerabil distanța pe care aceștia o parcurg în interiorul depozitului în timpul manipulării coletelor.

HUB-ul din Cluj-Napoca este primul din țară care optimizează fluxul de curierat (sortare/încărcare/descărcare). Depozitul este dotat cu o bandă cu o capacitate de sortare de 7.500 de colete/oră, ceea ce înseamnă o viteză a sortatorului de 2,2 m/secundă. Sistemul este prevăzut cu 41 de tobogane (destinații).

Pentru construcția HUB-ului de la Cluj-Napoca, FAN Courier a investit 14,5 milioane de euro. HUB-ul din Cluj-Napoca este al doilea ca mărime deținut de FAN Courier, după cel din Ștefăneștii de Jos – construit acum 10 ani, dar modernizat recent și cel din Brașov, deschis în urmă cu 5 ani.