Viorel Băltărețu: Noul pasaj de la Tăietura Turcului este conceput prost și va bloca traficul rutier

0

Deputatul Viorel Băltărețu, președintele USR Cluj-Napoca, critică dur proiectul pasajului rutier de la Tăietura Turcului. El crede că, dacă proiectul va fi realizat așa cum a fost conceput în prezent de angajații Ministerului Transporturilor, acesta va agrava problemele, nu le va rezolva.

În primul rând, spune Viorel Băltărețu, acest proiect oferă o variantă proastă și periculoasă pentru traversarea pietonală a căii ferate. Astfel, pietonii riscă să fie loviți de tren, pentru că nu există un pasaj subteran, ci trebuie să traverseze șinele de cale ferată.

Apoi, noul pasaj nu va prelua decât o mică parte a traficului rutier. Mașinile care vin din Parcul Industria Tetarom I vor sta tot la bariera care se va închide tot mai des, după ce calea ferată Cluj – Oradea va fi modernizată, iar trenul metropolitan va fi pus în funcțiune.

Viorel Băltărețu afirmă că a propus realizarea unei soluții mult mai eficiente, însă, deocamdată, propunerea sa a fost ignorată de angajații Ministerului Transporturilor.


banner