Vremea de Crăciun și Revelion: Temperaturi neobișnuit de mari

0

În următoarele patru săptămâni, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă. În săptămâna dinaintea Crăciunului media temperaturilor în România va fi de 10 grade. Astfel, chiar dacă vor fi precipitații la munte, zăpadă va fi doar pe creste. De Crăciun și de Revelion vremea se anunță mai caldă în toată țara, cam cu două grade mai mult decât ar fi normal.

După cea mai călduroasă toamnă din istorie, și în săptămâna de dinaintea Crăciunului va fi mai cald decât de obicei în toată țara, iar cele mai ridicate temperaturi se vor înregistra în sudul ţării.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Și în primele două săptămâni din 2024, vremea va fi una plăcută. Va fi mult mai cald decât în mod normal, cu aproape 2-3 grade în toate regiunile din țară.

Prognoza meteo pentru săptămâna 18.12.2023 – 25.12.2023

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile nord-estice. Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord a Carpaților Orientali, dar și deficitar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru săptămâna 25.12.2023 – 01.01.2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, dar mai ales în nordul Carpaților Orientali și în zona Munților Apuseni, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru săptămâna 01.01.2024 – 08.01.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, dar mai ales în zonele montane aferente, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru săptămâna 08.01.2024 – 15.01.2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

 

 

banner