Wizz AIR, zboruri anulate pe bandă rulantă – Află cum poți recupera banii

0

Compania aeriană Wizz Air a anulat zeci de zboruri vara aceasta, iar la sute de zboruri au fost raportate întârzieri. Pasagerii români se plâng de faptul că nu sunt băgaţi în seamă de reprezentanţii Wizz Air.

Numărul de reclamații pentru compania Wizz Air este tot mai mare, inclusiv la consulatele din alte țări, susține ministrul Economiei. Aflat la o reuniune în Spania, oficialul a cerut sprijinul privind problemele Wizz Air comisarului european cu atribuții privind Protecția Consumatorului, Didier Reynders.

„Din câte știu de la Protecția Consumatorului din România, au constat că nu există un reprezentant în România și, în aceste condiții, noi nu putem aplica amenzi. Comisarul ne-a promis că ne sprijină în această chestiune”, a declarat Radu Oprea, ministrul Economiei.

Comisarul european însă, le-a transmis pasagerilor români să ceară sprijin prin Centrul European al Consumatorilor din România. Reclamația poate fi depusă online pe site-ul Centrului European al Consumatorilor de la noi – eccromania.ro.

Reclamantul trebuie să fie cetățean român și compania aeriană trebuie să aibă sediul în alt stat european. Trebuie să introducem datele personale și să descriem pe scurt ce s-a întâmplat. Putem atașa și documente. Teoretic, răspunsul ar urma să vină în cel mult zece săptămâni.

Oficial, în cazul anulării sau amânării unui zbor, pasagerii pot primi compensații de până la 600 de euro. În cazul în care procesul pare greoi, păgubiții pot apela și la firme specializate pentru obținerea despăgubirilor.

banner